Ugrás a tartalomra
x

Taekwondo

színes, feliratos argentin film, 112 perc, 2016

 

Fernando férfi baráti társaságban tölti szabadságát egy Buanos Aires-i villában. Meghívja a villába taekwondo-s edzőtársát, a meleg Germánt is. A beszélgetések során persze sok minden kiderül a társaság tagjairól. Szó esik természetesen a szexről, nőkről, vágyaikról és kiderül, hogy nem German az egyetlen meleg srác a villában ...

 

L E T Ö L T É S     

 

F E L I R A T       

10 Comments

TSO (nem ellenőrzött)

27 October 2017

Elég unalmas film. Az egyetlen dolog, ami miatt végig néztem, hogy sok emléket idézett fel bennem és nyilván másokban is fog, akik nem vállalják vagy nem vállalták fel magukat mindig nyíltan az életben. Tetszett a film nyersesége, hogy a szereplők hétköznapiak és hogy olyan problémát mutat be, amit minden meleg srác átélt már az életben. Viszont olyan érzésem volt, hogy a rendező csak azért vágott be egy pár (illetve jó pár) farkat a filmbe, hogy az ember fia ne aludjon el vagy ne kapcsolja ki a lejátszást. Habár emiatt volt valóságosabb is egyben egy-egy jelenet, elvégre a srácok átöltöznek egymás előtt vagy szaunáznak meztelenül a való életben is.

Enryboy (nem ellenőrzött)

6 November 2017

A Taekwandoo valóban szokatlan abból a szempontból, hogy nincs története, nincsenek benne csavarok. Egy csapat srác összejön egy hétvégére bulizni. Megy a harsány duma a csajozásról, dugásról, meg közben a megszokott pejoratív buzizás. Ebbe az összeszokott társaságba érkezik az új fiú, a házigazda barátja, aki történetesen meleg, s arra szeretne rájönni, hogy vajon vendéglátója is saját neméhez vonzódik, lenne-e kettőjüknek esélyük. Inkább valóságshow-nak tűnik az alkotás, mintsem játékfilmnek.
Marco Berger két másik filmjének, a Hawaii-nak és a B tervnek is ez az alapmotívuma. Két srác, akik tetszenek egymásnak próbálja óvatosan kipuhatolni, hogy a másik meleg-e. Illetve a B tervben van egy furcsa csavar. Berger rendezéseire jellemző a lassú történetvezetés, nincsenek pergő képsorok. A szereplők dialógusain van a hangsúly. Előszeretettel mutatja be közeli képeken a férfi test szépségeit. Gyakori, hogy a szereplők egymással beszélgetnek, de mi deréktájtól lejjebb látjuk őket, az egyiknek a fenekét, a másiknak a dudorodó zacskót elől. Van, amikor több másodpercig azt mutatja a kamera, hogy pár srác egymás hegyén-hátán alszik ugyanazon az ágyon, vagy egy másik fiú teljesen meztelenül pihen, s csupasz feneke tölti ki a vásznat. A szex jelenetek nagyon ritkák a filmjeiben, mégis fülledt erotika hatja át Marco Berger filmjeit.
A rendező két másik említett filmje, a Hawaii és a B terv is hamarosan látható lesz itt ezen az oldalon, sőt nekikezdtem az Absent-Hiány fordításának is. Remélem, sokan lesznek olyanok, akik megkedvelik Marco Berger filmjeit, aki egyébként meleg és nagyon jó pasi.

vnt (nem ellenőrzött)

28 December 2017

Helló!
Letöltöttem a filmet, de nekem a feliratban az ékezetes betűk rossz kódolással jelennek meg.
Lehet, hogy nálam van a hiba?

vnt (nem ellenőrzött)

28 December 2017

Válasz Sagi (nem ellenőrzött) üzenetére

Köszi, ez segített! (y) :)

coencoen (nem ellenőrzött)

24 February 2018

Válasz vnt (nem ellenőrzött) üzenetére

Nekem is ez lenne a problémám, de ez a link nekem nem működik már, esetleg van valami másik lehetőség?

Sagi (nem ellenőrzött)

24 February 2018

Válasz coencoen (nem ellenőrzött) üzenetére

A link működik!!!

coencoen (nem ellenőrzött)

24 February 2018

Válasz coencoen (nem ellenőrzött) üzenetére

Akkor nálam lehet a gond , azért köszi!

A film címe arra utal, hogy az egyik főszereplő mellékesen tarkwondózik. De hogy miért ez lett a címe az rejtély, mert nem erről szól. A közel 2 órás filmben ne számítsatok történetre. A dialógusok sem különösebben érdekesek, sőt kifejezetten érdektelenek, amin még dolgoztak is, hogy azok legyenek, mert különben csak kijött volna valami. A filmnek nincs íve, nem tart sehonnan sehová, leszámítva az utolsó 10 másodpercet. Ennek ellenére van egy hangulata és kifejezetten a képi világ az amiért érdemes lehet megnézni. A szinte teljesen érdektelen párbeszédek között a kamera szívesen mutatja hosszabb ideig a 8-10 férfi szereplő valamelyik testrészét.