Ugrás a tartalomra
x

The Pass / A passz

színes, feliratos, angol dráma, 83 perc, 2016

 

Jason és Ade hétéves koruk óta a híres londoni labdarúgó-akadémia tagjai. A hosszú tanulóévek után életük első tétmérkőzésére készülnek, nem is akárhol, a Bajnokok Ligájában. Egy bukaresti szálloda szobájában várják a másnapi bemutatkozást, de az izgatottság miatt nem tudnak aludni. Féktelen bulit csapnak ketten, házi pornót néznek dögös csajokkal, izzik a szexuális feszültség, s ennek hevében elcsattan egy csók… Vajon milyen hatása lesz ennek további karrierjükre a sport világában, amelyben nagyon fontos a látszat, viszont tele van titkokkal és hazugságokkal?

 

A film 10 év eseményeit dolgozza fel, mutat be sikert és kudarcot, mindössze öt színésszel három színhelyen. Mégis pergő a film, sorjáznak az események, nem lankad a figyelem, amely elsősorban a kiváló színészi játéknak köszönhető.

 

L E T Ö L T É S

 

O N L I N E

 

A feliratot készítette: Enryboy. Hatalmas köszönet a fordításért! 

3 Comments

Enryboy (nem ellenőrzött)

26 December 2017

Nehéz megérteni, hogy mi is motiválja a film két főszereplőjét, milyenek is az egymás iránti érzelmeik valójában. Elhangzik viszont egy mondta többször is, ami egy kódnak tekinthető és segítheti a megértést. Az első helyszínen egyszer hangzik el, majd a harmadikba kétszer is. Ez a mondat, hogy "tisztelni valakit". Az első említésekor ott a magyarázat, hogy mit is jelent, s emiatt hangzik el utána még kétszer.

Nemsokára majd jön itt, a MFF oldalon egy argentin film, az Absent, azaz A hiány. Ebben a filmben is lesz néhány kód. Ha az ember felfedezi őket, akkor teljesen más értelmet nyer a film. De erről majd a film megjelenésekor...

Zoli (nem ellenőrzött)

26 January 2018

Köszönöm a lehetőséget. Szerintem nagyszerű film remek alakításokkal. Szerintem a zárójelenet mindent elmond az érzelmekkel kapcsolatban. Engem megfogott!

Ahhoz képest, hogy hány színész szerepel a filmben, meglepően sok benne a párbeszéd, és a figyelmemet egy pillanatra sem vesztette el. Összességében jó, csak nem igazán hagy mégis jó szájízt maga után, mert a végén nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szerintem a legtöbben szeretnénk.