Ugrás a tartalomra
x

Call Me by Your Name / Szólíts a neveden

Színes, feliratos, olasz-francia-brazil-amerikai romantikus dráma, 132 perc, 2017

1983 nyarán, Észak-Olaszországban a 17 éves amerikai fiú, Elio Perlman (Timothée Chalamet) a családja XVII. századi villájában tölti napjait, kottákat másol és Marziával (Esther Garrel) flörtöl. Egy nap megérkezik Elio apjának (Michael Stuhlbarg), a görög-római kultúra professzorának új gyakornoka, a doktori disszertációján dolgozó Oliver (Armie Hammer). Ez a nyár örökre megváltoztatja Elio és Oliver életét.

A FILMET HÁROM GOLDEN GLOBE-DÍJRA JELÖLTÉK!

 

L E T Ö L T É S

O N L I N E    

E-BOOK    

FILMZENE       

24 Comments

Enryboy (nem ellenőrzött)

5 January 2018

Bárcsak minden szülő olyan lenne, mint a filmben szereplő apa!

Romantika (nem ellenőrzött)

6 January 2018

Bocsi , de nem tudom mért nem engedi letölteni . Mikor a letöltést megnyomom mappaadatokat kér ez miért van minden más filmet leszed . Várom a segítséget. Köszi előre is.

Sagi (nem ellenőrzött)

6 January 2018

Válasz Romantika (nem ellenőrzött) üzenetére

MEGAsyncel? Akkor linkek importálása és töltheted.

Norbert N.M. (nem ellenőrzött)

15 January 2018

Számomra az utóbbi idők leggyönyörűbben megkomponált alkotása. Minden egyes jelenet, filmkocka a helyén van. Zseniális színészi játék és karakterek, nagyon jó zene. Észak Itália amúgy is egy jó helyszín és különösen tetszett az is, hogy '83-ban játszódik, a free-wifi kor előtt jóval. Minden elismerésem a stábnak!

treszi (nem ellenőrzött)

19 January 2018

A filmben alig történik valami, mégis az egyik legjobb és legszebb mozi amit valaha láttam. A maga teljességében lenyűgöző, igazi remekmű.

Izomagy (nem ellenőrzött)

26 January 2018

Összességében tetszett a film. Gyorsan le is vadásztam a soundtrackjét flac-ban. :)

Izomagy (nem ellenőrzött)

27 January 2018

Egyébként kíváncsi lettem volna, milyen lett volna a film Shia LaBeouf-al, akivel eredetileg akarták eljátszatni Oliver szerepét Armie Hammer előtt.

Enryboy (nem ellenőrzött)

1 February 2018

Megjelent magyarul a regény, ami alapján a film készült. André Aciman: Szólíts a neveden. Annyira tetszett a film, hogy mindenképpen el fogom olvasni is!

Álmostigris (nem ellenőrzött)

3 February 2018

Az utóbbi idők második leginkább várt filmje volt részemről.
Gyönyörű képi feldolgozás,lassú cselekmény, és remek színészi alakítások jellemzik ezt a filmet,mindamellett a film végén az édesapával való elbeszélgetés csodálatos. Bár így működne a világ, és ennyire egyszerű lenne minden. A várva várt katarzis a film végén nekem elmaradt. Kicsit üresnek éreztem a befejezést,no de ettől még kiváló meleg moziról van szó.

Fischer Alajos (nem ellenőrzött)

17 February 2018

Válasz Álmostigris (nem ellenőrzött) üzenetére

Szerintem a beszélgetés volt a katarzis.

mijan (nem ellenőrzött)

13 February 2018

Eszméletlenül hitelesen formázza meg a színészpalánta az álmodozó kamaszt, kiváncsivá tesz, hogy milyen is lehet az életben:) Tartok attól, hogy pont ilyen! És ahogy írányít és elveszi azt amire vágyik, hát felkrobácsolja az érzékeimet. És ez a párbeszéd, uhhhh:

-Van olyan, amit Te nem tudsz?
-Én semmit sem tudok...
-Nos Nekem úgy tűnik , többet tudsz, mint bárki más errefelé..
-Ha tudnád milyen keveset tudok azokról a dolgokról, amik igazán számítanak.
-Milyen dolgok számítanak?
-Tudod Te, milyen dolgok!"""
:):)

TheSkittishOtter (nem ellenőrzött)

22 February 2018

Válasz mijan (nem ellenőrzött) üzenetére

Nagyon meglepődtem, hogy ez a film új, mert erős vizuális emlékeim voltak róla, pedig csak olvastam a könyvet, mint utólag kiderült. Bravó a rendezőnek és írónak, a film jól visszaadta a regényt, mégha nekem nem is tetszett se a könyv, se a film pont az olyan párbeszédek miatt, mint ez. Én erre biztos csak annyit tudnék mondani, hogy "Most mi van?!" Tele van a film is és a könyv is hasonló dialógusokkal. Szerintem ez a film bölcsész szakosoknak való :)

mijanxfer (nem ellenőrzött)

22 February 2018

Válasz TheSkittishOtter (nem ellenőrzött) üzenetére

vegyész vagyok :):)

Enryboy (nem ellenőrzött)

13 February 2018

Meg kellett néznem a filmet ismét, annyira jó. Először végig csak izgultam, hogy mikor fog lebukni a két srác, a részletek elkerülték a figyelmemet. Másodjára, mivel már tudtam mi fog történni, jobban tudtam figyelni egy-egy mondatra. Ilyen például az a jelenet, amikor az anya egy német könyvből fordít! A fiú szerintem tudatában sincs, hogy üzenni akarnak neki a szülei. Érdemes megnézni újból és újból!

Fischer Alajos (nem ellenőrzött)

17 February 2018

Köszönöm szépen. Olyan meleg film, melyben talán nem is a meleg-szál a legfontosabb, hanem az igen ritka emberi (apa-anya-gyermek-család-barát) kapcsolatok. A mű filozófiájára érdemes figyelni. :)

Elolvastam a regényt is és mindenkinek csak ajánlani tudom! Sokkal bővebb a történet, mint a film. Ami a képernyőn egy-egy halvány utalás, azt a könyvben bővebben is kifejti a szerző. Olyan részek vannak, amik a filmben egyáltalán nem szerepelnek vagy másként történnek. Fontos szereplők jelennek meg, akik a filmben nincsenek, pedig jelentős szerepük van abban, hogy miként befolyásolja jelenlétük a két srác kapcsolatát. Például a beteg kislány.
Persze az sem mellékes, hogy a könyv a hat hetet követő 20 év történéseiről is beszámol. Gondolom, az alapján készülnek majd a film tervezett folytatásai. A fiúk utána még többször is találkoznak ugyanis. A regény sokkal szabadabb, nem olyan szégyenlős, mint a film. Az is igaz viszont, hogy a filmben is van egy-két olyan jelenet, ami a könyvben nem található meg. Egyszóval: nem szabad kihagyni sem a filmet, sem a könyvet!

Sagi (nem ellenőrzött)

27 February 2018

A film lecserélésre került. Nincs alatta már a zavaró angol felirat!
Letölthető a könyv is, az E-BOOK- ra kattintva. Epub formátumban van, így olvasható számítógépen (Pl. Sumatra PDF-el) és mobilon is!