Ugrás a tartalomra
x

Azért kellett meghalniuk, mert egy melegbárból jöttek ki

[caption id="attachment_11730" align="aligncenter" width="931"] Ali Muhammad Brown[/caption]

Négy embert ölt meg egy 33 éves, Amerikában született dzsihadista. Ezt ő maga ismerte be a bíróságon. Közben az is kiderült, hogy 2014-ben fegyverrel kirabolt egy üzletet New Jersey-ben. Egyelőre mindössze utóbbiért ítélték el. Igaz, már csupán ezért is 35 évet kapott.

Ali Muhammad Brown azt mondta, minden áldozatával az iszlám nevében végzett - számolt be róla a Fox News.

Először 2014-ben gyilkolt, Leroy Hendersonnal 10 lövéssel végzett. Mindössze két hónappal később másik két embert, a 27 éves Ahmed Saidot és a 23 éves Dwone Anderson-Youngot ölte meg. Őket is agyonlőtte. A két fiatalnak mindössze annyi volt a bűne, hogy egy melegbárból léptek ki.

A rendőrség az esetet gyűlölet-bűncselekményként kezelte.

Még ebben a hónapban megölte a legfiatalabb áldozatát, a mindössze 19 éves Brendan Tevlint. A fiatal egyetemista fiú autóját hárman vették körül, majd Brown tíz lövést adott le az autóban ülő fiúra. A tízből nyolc lövés eltalálta Tevlint.

Brown a halott fiút az anyósülésre lökte, majd elhajtott az autójával. Négy nappal később Brown egy kávézó előtt rabolt ki egy embert.

A kirabolt férfi egy kávézóba menekült, ahol segítséget kért, miután a férfi elvette a pénzét és autója kulcsát.

Mivel Brown nem tudta a lopott autót elindítani, egy közeli boltban megpróbált megszabadulni az áldozat pénztárcájától, valamint saját táskájától. Ezekről szereztek a rendőrök használható ujjlenyomatot.

Brown elmenekült a helyszínről, de néhány nap múlva a rendőrök New Jersey-ben elfogták. Elfogása után Brown azt vallotta, szigorú hite vezette, és a gyilkosságokkal "csak" megtorolta azt, amit szerinte az amerikaiak elkövettek.

A bíróság 35 év fegyházra ítélte Brownt fegyveres rablásért és gyilkosságért. Ali Muhammad Brown, akinek családja New Jersey-ben él, a bíróságon azt mondta, minden egyes nap egy amerikai élettel fog fizetni a kormány, életet életért.

 

origo.hu

1 Comments

ervin (nem ellenőrzött)

26 March 2018

Bocsi, de nekem az origo.hu, minden, csak nem hiteles. Ellenőriztétek a hírt más forrásból is?