Ugrás a tartalomra
x

A szülők szerint a gyerek is meleg lesz, ha a melegekről hall

Az iskolában a gyerekek sokszor semmit nem hallanak a védőnőktől vagy a pedagógusoktól a homoszexualitásról, pedig ez segítené a minél korábbi előbújást, a többieket pedig az elfogadásban. Néhány szülő inkább be sem engedi a gyerekeit az iskolába, ha tudja, hogy az egészségnevelésen szó lesz a melegekről. Volt olyan tanár, aki titokban szeretett volna előadót hívni a homoszexualitással kapcsolatban, mert az igazgató nem engedélyezte volna az órát.

„Egyes szülők számára ez a sötét oldal, ez bűn, ez egy betegség és nem szeretnék, hogyha megfertőznénk a gyerekeiket. Szerintük azzal, hogy mi ezt normálisnak állítjuk be, megzavarhatjuk a pszichoszexuális fejlődésüket” – mondja a Melegség és megismerés program egyik koordinátora,  akivel ellátogattunk a Kürt Alapítványi Gimnáziumban tartott órájukra.

tovább olvasom

 

 

3 Comments

Will76 (nem ellenőrzött)

30 March 2018

ez kb. olyan, mint az, hogy anyám dohányzik, én mégsem kívántam meg életemben 1szál cigit sem!
sőt anyám szó szerint lebeszélt róla: ha jót akarok, akkor inkább ne kezdjek el dohányozni!
nem szájhagyomány és látvány alapján terjednek a dolgok. ezek annál sokkal bonyolultabbak.
csak az "egyszerű" (tudatlan) emberek hiszik ezt.

ervin (nem ellenőrzött)

30 March 2018

Válasz Will76 (nem ellenőrzött) üzenetére

Sajnos nálunk különösen igaz. Amikor a hivatalos politika nagyon szűkkeblűen áll a másság témájához, a "keresztény" pártok meg kifejezetten homofónok, az iskolák tömege vagy egyházi kézben, hogyan is lehetne másképpen.

Will76 (nem ellenőrzött)

30 March 2018

Válasz ervin (nem ellenőrzött) üzenetére

sajnos igazad van. elég csak a Jobbik-ra és a Fidesz-re gondolni.
az egyház meg példát vehetne a pápáról, aki végre nyitott a szerelem sokfélesége irányába. ja és a szülők, akik alig 40-esek, már sokkal nyitottabbnak kellene lenniük. na meg ha a gyermekük éppen LMBT..., akkor az ő boldogságuk és boldogulásuk útjába állnak. ezen kellene elgondolkodni de nagyon!