Ugrás a tartalomra
x

Újabb vádak merültek fel a bicskei pedofil igazgató ügyében

Az RTL Klub híradója szerint új vádak merültek fel a bicskei gyermekotthon molesztálással vádolt egykori igazgatójának ügyében. A vádirat szerint most már vesztegetés és kényszerítés miatt is felelnie kell majd.

A híradó szerint a volt igazgatóhelyettest megvádolták az ügyben, mert ő is tudott arról, mit művel az igazgató a gyerekekkel, sőt, segített is az igazgatónak elintézni, hogy ne tudódjon ki a dolog.  Egy ott dolgozó alkalmazott azt állítja, az igazgatóhelyettes az egyik kiskorú sértettet megkereste, hogy vonja vissza a nyilatkozatát, pénzt adott neki ezért. A munkatárs elmondta a riportban, hogy a gyerekektől később megtudták, hogy elképesztő dolgokkal zsarolta, fenyegette őket az igazgatóhelyettes, aki jelenleg Bicskén egy általános iskolában tornatanárként dolgozik.

Az egykori igazgató ügyét tavaly decemberben kezdték meg, itt olvashatja tudósításunkat a tárgyalásról.

A Fejér Megyei Főügyészség azért emelt vádat a két férfi ellen, mert 2004 és 2016 között a nevelésük, gondozásuk, felügyeletük alatt álló kiskorú sértettekkel a fennálló alá-fölérendeltségi viszonyát kihasználva szexuális cselekményeket végeztek, több esetben megkísérelték a gyerekeket szexuális cselekményre rábírni, erkölcsi, érzelmi fejlődésüket veszélyeztették. Az igazgatót 2016 októberében függesztették fel állásából, miután az RTL Klub segített feltárni az ügyet, és talált olyanokat, akik nyilatkoztak róla.

index.hu