Ugrás a tartalomra
x

My Friend Dahmer / Barátom, Dahmer

színes, feliratos, amerikai életrajzi dráma, 107 perc, 2017

Jeffrey Dahmer nehéz családi háttérrel rendelkező, félénk tinédzser volt, aki soha nem volt képes beilleszkedni környezetébe és a társadalomba. A rendező, Marc Meyers a millwaukeei kannibál gimnáziumi éveire fókuszált, és a sorozatgyilkost Derf Backderf azonos című képregénye alapján próbálta meg bemutatni, hogyan vált a félénk és zárkózott, gátlásai miatt korán alkoholistává váló kamaszsrácból Amerika egyik legveszélyesebb sorozatgyilkosa.

 

Kritika: Olyan vagyok, mint bárki más" – mondja a My Friend Dahmer előzetesében a főszereplő, Jeffrey Dahmer, aki a 20. század egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa volt. A millwaukeei szörnyetegként emlegetett Dahmer 1978 és 1991 között összesen 17 embert ölt meg, az áldozatok kamaszfiúk és fiatal férfiak voltak.

Pillanatkép a filmből

A homoszexuális Dahmer nem csak ölt: nemi erőszakkal, kínzással (savat fecskendezett az áldozatok agyába), nekrofíliával és kannibalizmussal is vádolták, az elcsábított áldozatok testét ugyanis feldarabolta, majd egy részüket elfogyasztotta. A kegyetlenségeket fényképezőgéppel dokumentálta, a fotókkal pedig a szobáját dekorálta ki.A rettegett Jeffrey Dahmerről nem először készült film, a 2002-es Kannibálban például Jeremy Renner (A bombák földjén, Érkezés, Bosszúállók) játszotta, most pedig a Disney Channel sztárja, Ross Lynch alakította, aki az R5 nevű együttes tagja is egyben, amit csak azért nem lehet fiúzenekarnak nevezni, mert beletettek egy lányt is – valószínűleg pont azért, hogy ne lehessen fiúzenekarnak nevezni. - D.

 

Ross Lynch civilben, itt még nem bújt a gyilkos bőrébe 

 

 L E T Ö L T É S