Ugrás a tartalomra
x

Sex Education / Szexképző

színes, feliratos angol-amerikai sorozat, 45-52 perc/rész 2019

Az iskolák a társadalom kicsinyített változatai. Ez a gimnáziumokra hatványozottan igaz. A diákok a képzeletbeli táplálékpiramis különböző szintjén helyezkednek el, ennélfogva mindenkinek mindenkiről megvan a véleménye. Mi több, jellemző, hogy gúnyneveket aggatnak egymásra a tanulók. 

Otis nagyon csendes, visszahúzódó srác, aki már jócskán benne van a kamaszkorban, de rá egyáltalán nem jellemzőek kortársai intim dolgai. Magyarán, messze le van maradva a szexualitás gyakorlati részében. Mivel szülei - noha külön élnek - mindketten szexterapeuták, ezért az elméletet keni-vágja. A vézna, kisfiús külsejű, jelentéktelen "kenguru" az események érdekes fordulatai okán, az iskolában kinyitja "rendelőjét", és tudását felhasználva segít kortársai szexuális gondjain. Ebben társa lesz a "nőstény oroszlán" Maeve, akivel rövidesen összecsiszolódnak, barátságot kötnek. Azonban Otis gyerekkori barátja, a nyíltan meleg Eric ezt nem nézi jó szemmel. Fontos része még a történetnek Adam, a vaskalapos, szigorú nevelési elveket valló Groff igazgató fia. Ő az iskola trollja, mindenkit, de főleg Ericet fikázza állandóan. 

Szereplőink egytől-egyig - még a felnőtt karakterek is - útkeresőek. Próbálgatják felfedezni saját szexualitásukat, miközben a jellemük is nagy változásokon megy keresztül. A Szexképző a Netflix talán legnagyobb durranása a Stranger Things és a Kártyavár óta. Már most, egy évadot követően óriási kultusz és hype övezi, nemcsak azért mert kiugróan magas LMBTQ+ karaktert jelenít meg, hanem mert nagyon a mai fiatal generációhoz - és szüleikhez (és tanáraikhoz...) - szól.

 

A főbb szerepekben:

- Asa Butterfield (Otis Milburn)

- Ncuti Gatwa (Eric Effoing)

- Gillian Anderson (Jean Milburn)

- Emma Mackey (Maeve Wiley)

- Connor Swindells (Adam Groff)

 

L E T Ö L T É S

1 rész     felirat

2 rész     felirat

3 rész     felirat

4  rész    felirat

5 rész     felirat

6 rész     felirat

7 rész     felirat

8 rész     felirat

2 Comments