Ugrás a tartalomra
x
""

Merlí - A Bölcsesség felé / Merlí. Sapere Aude S01

színes, feliratos, katalán-spanyol sorozat, 45-50 perc, 2019-

Amikor a világszerte nagy sikert aratott Merlí a címszereplő halálával véget ért, nem volt kérdés, hogy a sorozatot folytatni kell. Így született meg egy spin-off ötlete, amelyben az egyik főszereplő életét követhetjük tovább nem sokkal azután, ahol elváltunk e karaktertől. Kétségtelen, hogy Merlí kedvenc diákját, Polt kell középpontba helyeznie az alkotóknak.

A világ legszívdöglesztőbb filozófustanoncát, Pol Rubiót végül is felveszik a Barcelonai Egyetemre. Viszont mivel meg kell küzdenie az ösztöndíjért, rátermettségét bizonyítandó, a tanulás mellett munkát vállal egy parkolóházban. A tanszéken új embereket, új tanárokat s diáktársakat ismer meg, és jóllehet, Bruno is ugyanoda jár, szükségszerű, hogy útjaik egy kis időre eltávolodjanak egymástól - olyannyira, hogy az évad utolsó közös jelenetében parázs vita alakul ki kettejük között. 

Pol jellemfejlődéséhez nagyban hozzájárul a tanszékvezető, Maria Bolaño, hisz mentalitásával Merlít juttatja főhősünk eszébe. Lassan ugyanolyan ellentmondásos, ám módfelett bizalmas kapcsolat alakul ki kettejük között, mint amilyen egyébként a többi új baráttal. Polból ember lett. Aki nyit mások felé, aki nyíltan felvállalja magát és az érzelmeit. Beleszeret a gazdag ficsúr Raiba, de az elkényeztetett "földesúr" nem kér belőle, csak mint barátot kedveli. Ám ez csak egy szeglete a szerelmi sokszögnek, ami a nyolc rész alatt szemünk előtt kibontakozik, miközben nagyon fontos gondolatok hangzanak el ebben az új, nyitottabb közegben. 

A világ tehát Szenyor Rubio lábai előtt hever, és ő bizony nem fél kiszakítani az őt megillető részeit. A sorozatban jellemzően több a testiség, az intim pillanat, hisz voltaképp a tobzódó szexről (is) szólnak az egyetemi évek. 

Fordította: Lançois

Hetente 2 új rész! Folytatás jövő héten...

I. évad

S01E01

S01E02

S01E03

S01E04

S01E05

S01E06

S01E07

S01E08  

 

Ha elakadsz a letöltéssel, itt találsz segítséget: Segítség

Amennyiben szívesen támogatnád munkánkat, azt legegyszerűbben itt teheted meg: Adományozás

12 Comments

Sziasztok!

 

Először is nagyon köszönöm én is a fordítást!!

 

Másodszor, látom a harmadik rész már elérhető, de nem 2 rész lesz ma? Az volt irva hogy hetente kettő lesz.

 

Köszi:

 

Matto

Most ujbol kezdtem vegignezni ,az elejetol ,,es mintha jobb lenne, ujbol megnezni,mostmar a te-ven,,imadni valo , tobbet lehet megjegyezni ,,IMADIM ,, koszi szepen Nektek , meg Lanciois-nak ,, amiert nagyon halas vagyok,, KOZONOM ,, Nektek az elmenyekben amiben reszesulok

Sziasztok. Én azt szeretném megkérdezni, hogy vajon lesz e folytatása ennek az új szerianak??? Teljesen kivagyok az utolsó részben tortentektől.. 😞 Ezt nem fejezhetik be így ilyen formán, egész végig azt vártam, hogy Pol végre megtanul szeretni és a csalódás álltal rájon Brúnó az ő párja... Erre ez a szöveg... Sohasem volt szerelmes belé.. hát ez kész 😳😞