Ugrás a tartalomra
x
""

4+1 bulisorozat, ahol az LMBTQ-arcok is otthon érezhetik magukat Budapesten

Vasárnap véget ér az idei Budapest Pride Fesztivál, ám az LMBTQ-közösség ezután sem marad programok nélkül a fővárosban, hiszen itt évek óta vannak olyan helyek és bulisorozatok, amelyek kifejezetten ehhez a csoporthoz szólnak. Listánkra olyan partysorozatok kerültek, amelyek zeneileg techno, house vagy popos vonalon mozognak, de bekerült egy belvárosi szórakozóhely is, ahol még a hétvégét sem kell kivárni egy izmosabb buliért.

OMOH
Az Alexandr és Menishu által alkotott duó 2016. óta rendez közösen bulikat OMOH név alatt, amit az orosz rendőrség különleges alakulatától kölcsönöztek. Visszafelé olvasva pedig utal a kettős szlogenjére is: HOMO HOUSE COMMANDO. Ehhez híven underground house-t és technot játszanak, céljuk, hogy újdonságokat mutassanak az érdeklődő budapesti LMBTQI+ közösségnek.

Persephone
Az OMOH kistestvérének számító bulisorozatnak szintén Alexandr az egyik alapítója, Klaymannel közösen hozták létre a formációt, nemrég pedig Kalival egészültek ki. Öndefiníciójuk szerint ez a felállás nem csak az LMBTQI+ közeget igyekszik megszólítani, hanem minden marginalizált csoportba tartozó embert, aki szívesen bulizna house zenére.

HELLO
Hamarosan 8. születésnapján ünnepli Budapest első számú meleg bulija, a HELLO. A csillámporban úszó partikat általában a Toldi moziban tartják, tematikát tekintve pedig az önjellemzésük szerint vicces és trashy. Azoknak ajánljuk, akik inkább poposabb dallamokra szeretnék magukat királynőnek érezni, a technos veretés távolabb áll tőlük.

Kép: facebook/HELLO

WOW
A 2013. óta havi rendszerességgel jelentkező Women on Women szervezői azt a célt tűzték ki, hogy a budapesti leszbikus közösségnek is olyan bulizási lehetőséget teremtsenek, ami a melegeknek már adott volt. Ők is a Toldiban tartják az eseményeket, zeneileg szintén poposabb vonalon mozogva.

Kép: facebook/wow

Crush Budapest
A nem sokkal a járvány előtt Gaga Budapest néven nyílt szórakozóhely névváltáson esett át és már délutántól nyitva van bárként, majd ahogy az idő későre fordul, egyre inkább klubhangulat fogadja a vendégeket. A magát "heterobarát" helyként aposztrofáló Crush már a hétköznapokon is kínál az LMBTQI+ közösség igényeire szabott programokat, így nem csak hétvégén érdemes ide látogatni.

 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, táncoló emberek és belső tér, , szöveg, amely így szól: „REDM NOTE 8 PRO Al QUAD CAMERA”

Kép: facebook/crushbarbudapest

 

forrás: noizz.hu