„Ne csak nézz, gondolkozz is!”

 

„Ne csak nézz, gondolkozz is!”

Interaktív óriásplakáttal hívja fel a figyelmet a Geometry Global az azonos neműek házasságának kérdésére

Izgalmas óriásplakátot készített a Geometry Global a 16. ARC köztéri kiállítás civilszervezeteknek és kreatív ügynökségeknek szóló pályázatára. A Budapest Pride számára az együttműködés során megalkotott óriásplakát interaktív módon hívja fel a figyelmet a hazai LMBTQ közösséget is foglalkoztató témára, az azonos neműek házasságának kérdésére. Az installáció üzenete egyszerű: ne csak nézz, gondolkodj is!

Az idei, 16. ARC köztéri kiállításra pro bono készített óriásplakátot a Budapest Pride-nak a Geometry Global. Az ügynökség a Magyar Civilszervezetek közössége és a MagNet Civil Kapcsolatok Program közös, civilszervezetek és kreatív ügynökségek részére meghirdetett civil rapid randin ismerkedett meg a szervezettel, és kezdte el a támogató együttműködést júliusban.

A közös munka során elkészült installáció üzenete egyszerű: ne csak nézz, gondolkodj is! A pályamű túlmutat a hagyományos óriásplakát formán, sokkal inkább olyan interaktív installáció, amely lehetőséget ad a nézőknek, hogy részese legyen a kezdeményezésnek. A Geometry Global alkotása a Budapest Pride tevékenysége kapcsán egy, a hazai LMBTQ közösséget is foglalkoztató témára, az azonos neműek házasságának kérdésére kívánja felhívni a figyelmet. A felület interaktív kialakításának köszönhetően a kiállítás látogatói egyenként “léphetnek fel” a plakát előtt kiállított emelvényre, és a “NEM” szót a testükkel kitakarva foglalhatnak állást a kérdésben, illetve véleményüket meg is oszthatják a social mediában, valamint a különböző online fórumokon.

Az interaktív óriásplakát 2016. szeptember 9. és 25. között, 0-24 óráig látható az ARC kiállításon a budapesti Ötvenhatosok terén.

Az alkotók:
Benesch Ferenc – Executive Creative Director, Geometry Global
Bathó Gabriella – Account Director, Geometry Global
Miksó Anett – Account Supervisor, Geometry Global
Ostoróczky Boglárka – Junior Account Executive, Geometry Global
Thurzó Levente – Head of Art, Geometry Global
Szabó Zsolt – Art Director, Geometry Global
Bagladi Gábor – Copywriter, Geometry Global

Közreműködők:
Budapest Pride:
Karlik Cintia – Szervező
Varga Zsaklin – Szervező

A Geometry Global Hungary-ről

A WPP csoporthoz tartozó, a világ legnagyobb aktivációs hálózataként számon tartott Geometry Global 2013-ban jött létre több összeolvadás után. A magyarországi holding része az Ogilvy & Mather reklámügynökség, az Ogilvy Public Relations és a Redworks produkciós ház.

 

Bathó Gabriella
Account Director
Geometry Global

Eszter Nonn
Consultant
Ogilvy Public Relations

www.ogilvypr.hu

 

Read: