Könnyed reggeli az akciódús éjszaka után

 

Könnyed reggeli az akciódús éjszaka után

Mi van akkor, ha a frigód nem egy gasztronómiai kincsesbánya?

Van pár tojásod, kb. 2 deci tejed, némi sonka - párizsi - szalámi - kolbász - bacon árválkodik a kosárban egy kicsi hagyma ééééééés ennyi. 
A nők ilyenkor azt mondanák, nincs mese, el kell menni vásárolni. De a kreatív lélek nem adja fel, simán elódázza a dolgot! Ha a konyhád jól feleszerelt, van muffin sütőd és akkor meg vagy mentve még akkor is, ha igazi antiRamsey vagy.

Fogod a hagymát és vékonyra szeleteled. Az mindegy, hogy kockára, vagy félbevágva kanyarítasz félholdakat. Kevéske olajon lepirítod (mielőtt elkezdene barnulni, vedd le a tűzről), megsózod, megborsozod. A muffin sütő formáit kikened vékonyan vajjal/margarinnal/olajjal (ami van) és a talált felvágottat csíkokra, vagy kockákra vágva szétosztod a muffin formákba. Elosztod a lepirított hagymát is. A tojásokat felütöd egy tálba (ha nincs 7 darabod, akkor önts hozzá egy kis tejet) és összekevered, mintha rántottához készülnél, aztán fogod és beleöntöd a formákba. A sütőt 180 fokra/közepes lángra állítod és betolod sülni kb. 15 percre.

Nem egy big deal, lehet még bonyolítani baconös ágyazással, előre lepirított gombás hagymás sonkával, tehetsz bele paradicsomot, paprikát, amit csak akarsz.

Read: