Egy szőke srác kalandozásai a konyhában

 

Egy szőke srác kalandozásai a konyhában

Sokan vásároltunk már szakácskönyvet azzal a céllal, hogy most megtanulunk főzni,de ezek után csak keveseknek sikerült. Bevallom, nekem sem! Volt, hogy már az hozzávalóknál feladtam, amikor azt olvastam, hogy fürjtojás, cápauszony és egyéb fél napos bevásárló túrával beszerezhető alapanyagok, amiket még csavarjunk is be banánlevélbe. Az esetek kis részében továbbjutottam a távol-keleti bevásárló körúton és semelyik kellék nem akadt fent a vámon, ismeretlen szavak tömkelegébe botlottam, mint az üvegesre pirítás, vagy a marinálás… Elég!!

Meguntam, hogy nem tudom mennyi az "egy csipet" és az "ízlés szerint" és, ha nincs ötvenezres robotgépem, vagy kerámia sütőtálam,akkor nem lesz jó az étel és a spagetti csak "Barilla szósszal jó" kijelentések után tényleg elment a kedvem. A flambírozás is csak akkor sikerült, amikor felgyulladt a papírtörlő.  Ha véletlenül sikerült túllépnünk az összes akadályon,akkor egy minden pontjában piszkos konyha közepén álltunk egy szépséghibás,vagy egy ízetlen étellel,amit még a legjobb barátunk sem enne meg és azt mondja rá,hogy lesz ez még jobb is haver.

Lépjünk túl Jamie Oliver-en (mondjuk, mint pasi nem elhanyagolható), a konyha nem csak a tahó Gordon Ramsay-é! A sok kudarc ellenére mégis alkotni szeretnénk, megörvendeztetni a barátainkat, párunkat és bebizonyítani magunknak, hogy mégsem vagyunk elveszettek. Tartsatok velem hétről hétre és az egyszerű receptektől a bevásárlás vagy tálalás kérdésein átrágva magunkat a tökéletes vacsora elkészítéséig jutunk. Kövessétek nyomon egy teljesen amatőr szőke srác kalandozásait a konyhában és az ízek világában.

Kezdjünk egy könnyen elkészíthető levessel, ami kiválóan alkalmas a hideg, téli estékre,és az alakunk megőrzésében illetve immunrendszerünk védelmében is segít.

Hagymakrémleves 5 főre, kb. 750 Ft-ból

Hozzávalók:
•    10 db. újhagyma
•    3 szem fokhagyma
•    2 db. húsleves kocka
•    200 ml főzőtejszín
•    1 teáskanál só
•    1 teáskanál ételízesítő
•    Fél teáskanál őrölt bors
A leves elkészítéséhez továbbá szükség van egy botmixerre.

Mossuk meg a hagymákat, majd húzzuk le róluk a külső réteget, vágjuk le az aljáról a kis szőröcskéket és a felső zöld részt. Az így kapott hagymaszárat felszeleteljük kisujj vastagságú karikákra. Tegyük bele egy lábosba a megtisztított hagymakarikákat, a fokhagymát és olajban pirítsuk 2-3 percig, majd annyi meleg vizet engedünk rá,hogy épp ellepje,majd felrakjuk főni. Ha már elkezdett szétmállani a hagyma levesszük a tűzhelyről és a botmixerrel pépesítjük, lehetőleg minél krémesebb állagot érjünk el. Az edényt helyezzük vissza a tűzhelyre és adjunk hozzá 1,5 liter meleg vizet, a sót és a borsot, ételízesítőt, valamint a húsleveskockát, ha összekevertük és felforrt keverjünk el benne a 200 ml főzőtejszínt. Ha nem lett elég krémes, botmixerrel még mindig javíthatunk az állagán,ha elsóztuk volna,akkor kicsit hígíthatunk rajta.
Tálaláskor reszelhetünk rá sajtot, vagy kenyérpirítóban piríthatunk kenyeret, akik szeretnék megőrizni alakjukat, elkészíthetik barna kenyérből is. A pirított kenyereket bedörzsöljük foghagymával és kicsi kockákra szeleteljük fel. A sajtot célszerű a meleg levesre rászórni.[img_assist|nid=2416|title=hozzávalók|desc=|link=popup|align=left|width=120|height=90][img_assist|nid=2417|title=főzéskor|desc=|link=popup|align=left|width=120|height=90]
[img_assist|nid=2420|title=tálalás előtt|desc=|link=popup|align=left|width=112|height=150]

Topics: 
Read: