Egy szőke srác kalandozásai a konyhában

 

Egy szőke srác kalandozásai a konyhában

Ma egy számomra is kedves receptet hoztam nektek. Lassan másfél éve, mikor először kacérkodtam a főzéssel, a Balaton parti homokban, Micimackós úszógumiban való „pogácsa” sütögetés után, (hát igen, az a 2-3 hét elég volt ahhoz, hogy felnőjek a feladathoz). Úgy gondoltam, hogy egy melegszendvicset még én is el tudok készíteni az első randira, és könnyen lenyűgözöm a kiszemeltem.
Mondanom sem kell, hogy nem így lett.

Már az első lépésnél, a sonka felszeletelésénél elvágtam az ujjam, de semmi pánik, nem voltam késésben, még volt 20 percem, hogy elkészüljek. Miután elláttam harci sebeimet és Kovats doktor a vészhelyzetből elmondta, hogy túlélem, mint egy kamion, úgy csapott meg a felismerés, hogy nincs itthon alufólia, így hát elrohantam a közelben lévő kisboltba, ami az éjjel-nappalikhoz híven irreálisan drága volt. Haza siettem a 10 méter 750 Ft-os fóliával és örömmel tapasztaltam, hogy 5 perc múlva már nem leszek egyedül. (Itt fogadtam meg, hogy legyen bármilyen jó is a pasi én a pizza rendelésen kívül mással nem kísérletezem.) Mikor már végre ott tartottam, hogy beteszem a sütőbe a szendvicseket sülni, fel sem tudtam fogni, hogy mi ez a sok gomb előttem, alsó, felső, légkeverés, grill, grill és légkeverés, azt tanácsolom, hogy a légkeveréses funkciót használjátok, mert nekem is azt mondták, hogy az jó.  A modern technikának hála a barátnőm elárulta, hogy hogyan is kell ezt beállítani.
Szuper, már 3 perces késésben voltam, de szerencsére az áldozat is késett. A következő lépés a bor felbontása volt, ami megint annyira egyszerűnek tűnt. Amikor szűrtem le a bort és próbáltam kiszedegetni a dugó darabjait, megváltozott a véleményem. De ami örökre megmaradt az az, hogy SOHA ne nyissuk ki a bort kiskanállal. Mindezek ellenére a randi sikerrel zárult és olyan rosszat nem főzhettem, mivel még most is beengednek a konyhába. A másik tapasztalat, amit sikerült levonni továbbá az, hogy amikor a főzés presztízskérdés, ne egy ismeretlen recepttel kezdjünk, mert mindig jobb egy finom zsíros kenyér, mint egy égett frutti di mare lasagne.
Remélem, hogy Nektek minden simán fog menni, de ha mégsem a szokezoli@gay.hu címre írva segítek, valamint ide küldhetitek el az észrevételeiteket és a főzéssel kapcsolatos élményeiteket, amiket majd egy könnyű salátával tálalunk.

Melegszendvics

Hozzávalók:

3 személyre kb.: 700 Ft-ból [img_assist|nid=2441|title=Sütés előtt|desc=|link=popup|align=right|width=120|height=90]
•    20 dkg combsonka
•    20 dkg reszelt sajt
•    1 nagy doboz tejföl
•    kb. 7-8 szelet kenyér (akár teljes kiőrlésű is)
•    2 teáskanál mustár
•    2 teáskanál majonéz
•    2 teáskanál pirosarany/ őrölt fűszerpaprika
•    fél teáskanál só és bors
•    (Ha szeretitek tehettek bele egy vöröshagymát is kis kockákra vágva)

A sonkát felkockázzuk, majd egy tálban összekeverjük a tejföllel és hozzáadjuk a mustárt, a majonézt, a pirosaranyat/paprikát, a sót és a borsot, esetleg a hagymát. A sütőrácsot teljesen lefedjük az alufóliával, mert ahol a kenyér nyílt részre kerül, ott megég. A kenyereket megkenjük és a tetejére reszelt sajtot szórunk, a tűzhely felülről számított második fokán kb. 15 percig sütjük, amíg a teteje arany barnára nem sül, 180 C°-on.

Topics: 
Read: