Ugrás a tartalomra
x

Egy rövid képes bemutatóban szeretnénk megmutatni, hogy ha technikai problémába ütköztél, azt miként tudod megoldani, hogy meg tudj nézni egy filmet, vagy sorozatot. Ehhez az alábbi programokra lesz szükséged a számítógépedre. Egy jól működő média lejátszó, és egy tömörítő program. 

 

A VLC média lejátszó programot, és a Winrar tömörítő programot a hivatalos honlapokról tudod letölteni. A VLC programot INNEN, a Winrar programot pedig INNEN. Ha ezek a programok még nincsenek telepítve a számítógépedre, akkor telepítsd fel őket. 

 

A film vagy sorozat letöltése során a letöltés gombra kattintva a tárhely szolgáltató oldalára jutsz, ahol az alábbi oldal fogad majd. 

 

Ha a Download-ra kattintasz, akkor rögtön megkezdődik a fájl letöltése a számítógépedre. A MEGA tárhely korlátozza a letöltés adat mennyiségét 5 GB-ban. Ha ennél több adat mennyiséget szeretnél letölteni, úgy célszerű egy saját ingyenes MEGA fiókot létrehoznod, és a fiókodból letölteni a kívánt tartalmat, úgy nem érvényesül az 5 GB limit. Utóbbi esetében az Import to M-re kell kattintani. 

 

A letöltést követően keresd meg a letöltött fájlt. Ahogy a bemutató képen is látszik, a fájl neve Szolits.a.neveden.rar, vagyis a letöltött fájl tömörített, és a tömörítés megszüntetéséig nem tudod lejátszani a filmet. A letöltött fájlon dupla kattintásra megnyílik egy ablak. A benne található fájlokat az egér segítségével húzd ki az asztalra, vagy egy általad választott mappába. Fontos, hogy a felirat fájl és a film fájl  azonos helyen/mappában szerepeljen, ebben az esetben automatikusan megtörténik a felirat filmhez rendelése. 

 

A film fájlon történő jobb egér nyomására a menüből válaszd ki a Társítás - VLC media player-t. 

 

Bizonyos esetekben egyes filmek több hangsávval is rendelkeznek. Ezzel adva lehetőséget, hogy eredeti nyelven feliratozva, vagy magyar szinkronnal lehessen megnézni a filmet. Ha annak ellenére,hogy a szinkron hang nem magyar, úgy át kell állítani a megfelelő hangsávra, az alábbi módon:

hangsáv

 Az elindított filmen jobb egér gomb nyomása után a legördülő menüből válaszd ki a megfelelőt. 

 

A megfelelő felirat kiválasztása hasonlóként történik:

felirat

  

Tableten vagy mobiltelefonon nézéshez a fent említett programok segítségével tudsz filmet nézni.